Lengyel vendégek a Budapesti Egyetemi Lelkészségen

Lengyel vendégek a Budapesti Egyetemi Lelkészségen

A krakkói ifjúsági világtalálkozó gliwicei előtalálkozójának szervezőit látta vendégül a Budapesti Egyetemi Lelkészség az elmúlt hétvégén, szeptember 30. és október 2. között – tájékoztatott Sinka Domonkos.

A tizennégy lengyel fiatal rövid látogatásának célja, ahogy Jacek atya fogalmazott, nem turisztikai volt, hanem a közös Isten felé figyelés megtapasztalása. A vendégek a szűk másfél nap alatt megtekintették többek között a Mátyás-templomot és a budai Várat, a Nemzeti Múzeumot, a Hősök terét és a Szent István-bazilikát.

Október 1-jén, szombaton este a szentmise után kötetlen bálon vettek részt a lengyel és a magyar fiatalok a Lágymányosi Ökumenikus Központban, majd vasárnap az Apor Vilmos téri templomban ünnepeltek szentmisét. Pákozdi István egyetemi lelkész a liturgia elején méltatta a lengyeleket, majd prédikációjában arról beszélt, hogy életünk céljának az Istennek való szolgálatot kell tekintenünk.

A magyar fiatalok búcsúzásul jelképes ajándékcsomagot adtak át a lengyel fiataloknak, majd az IVT himnuszával köszöntötték őket.

Mind a lengyel, mind a magyar részről megfogalmazódott a szándék a kapcsolat folytatására, további ápolására, hogy a világtalálkozón született barátságok tovább erősödhessenek, és a két nép egyre közelebb kerülhessen egymáshoz.

Fotó: Rádi Viktor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »