Lengyel: oszlassuk föl magunkat, új választásokat Siófokon!

Oszlassa fel magát a képviselő-testület, legyenek új választások – ezt javasolja a többséget alkotó Fidesz-frakciónak a siófoki polgármester.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Lengyel Róbert kedden a Facebookon tett közzé nyílt levelet „Siófok lakosságához, a képviselő-testület kormánypárti többségéhez”, melyben azt írja: több hónapos nyugodt, kiegyensúlyozott, konstruktív testületi együttműködés után, egy olyan időszak után, amikor végre nem a botrányoktól visszhangzott Siófok, „azóta zuhognak rám a különféle támadások, amióta bátorkodtam a siófokiakat tájékoztatni arról, hogy Fodor János vállalkozó, a helyi kézilabda klub tulajdonosa milyen, úgy egyébként 15 éves elkötelezettséget is tartalmazó és közel 3 milliárdos városi költségvetési pénzt igénylő üzleti ajánlatot juttatott el a hivatalunkba”.

Ahogyan megírtuk, a minap Szajcz Adrián Fidesz-frakcióvezető javaslatára a képviselő-testület levette a napirendről a polgármester jutalmazását (tavaly ilyenkor hat havi bérének megfelelő jutalmat, bruttó 3,2 millió forintot szavaztak meg a városvezetőnek).

Lengyel azt írja nyílt levelében a Fidesz-frakciónak: „Ne csináljatok Esztergomot Siófokból, mert azt egyszerűen nem érdemlik meg az itt élők. Oszlassuk fel a testületet, mérettessük meg magunkat újra. Lássuk, mire értékeli a város népe a ti eddigi munkátokat és mire az enyémet? No, az a mérvadó, az aztán nem vitatható. Ha alkalmatlan vagyok, mint ahogy azt Adrián sugallja, ti pedig kiválóan végzitek a képviselői feladatokat, részetekre nincs kockázata a dolognak: engem elzavarnak az emberek, benneteket pedig örömmel visszaválasztanak…”

A siófoki Fidesz-frakció még e nyílt levél közzétételét megelőzően azzal a kezdeményezéssel állt elő, ugyancsak a Facebookon: arra kérik a képviselőket és a polgármestert, hogy a következő testületi ülésen egyöntetűen szavazzák meg a jutalmazásra maximálisan adható 3,2 millió forint jótékony célra történő felhasználását. Ezen túlmenően a frakciótagok felajánlják december havi tiszteletdíjukat, azzal kiegészítve a 3,2 millió forintot, a város óvodái javára.

Kedden került ki az internetes közösségi oldalra az a felhívás is: siófoki civilek december 9-re, péntekre szolidaritási tüntetésre hívják a városháza elé azokat, akik Lengyel Róbert mellett állnak. Arra kérik a résztvevőket, hogy egy szál virágot hozzanak magukkal.

sonline.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »