Lendületesen folyik a Hősök terének felújítása – ez történt Beregszászban!

Lendületesen folyik a Hősök terének felújítása, működnek a közlekedési lámpák a B. Hmelnickij és a Vörösmarty utcák kereszteződésében, Vérke (Kinizsi u.) partszakaszán balesetveszélyes fákat távolítottak el – ez történt Beregszászban!

Már teljes egészében eltávolították az aszfaltbeton-réteget. A következő feladat a vízvezeték- és a szennyvízelvezető-rendszer, illetve a közvilágítás kiépítése. A Hősök terén felszedett utcakövet egyébként a járdák rendbe hozásához használják majd fel a B. Hmelnickij utcában. A munkálatok befejezéséig az itteni padokat ideiglenesen áthelyezték az Illyés Gyula sétányra, a Budapest parkba, illetve a Kossuth Lajos Középiskolához. A felújítást követően a padok visszakerülnek majd a Hősök terére – olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének közösségi oldalán.

Már működnek a közlekedési lámpák a B. Hmelnickij és a Vörösmarty utcák kereszteződésében. 

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Megváltozik a forgalmi rend a B. Hmelnickij és a Vörösmarty utcákban. A berendezés jelenleg teszt üzemmódban működik, hogy megtalálják az optimális beállításokat. A járművezetők két héten át tehetnek észrevételt, javaslatot a közlekedési lámpák működését illetően.

A Kinizsi utcában élők kérésére a Vérke ottani partszakaszára irányították a városi tanács közterület-felügyelőjét. A bejárás során kiderült, hogy 24 olyan fa található ott, amelyek balesetveszélyesek, ezért ki kell vágni azokat. Emellett 8 részlegesen balesetveszélyes fa is van a területen — ezeket meg fogják metszeni. A munkálatok során a fák törzseit elszállítják, míg az ágakat helyben utilizálják.

Azok, akik közvetlenül a csatorna partjáról szeretnék ingyen elvinni a fák darabjait, jelentkezzenek Jurij Repljuk közterület-felügyelőnél.

A Vérke partjának ezen szakaszán emellett problémát jelentenek azok a szemétkupacok is, amelyek a felelőtlen polgárok miatt időről-időre megjelennek itt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Figyelem! Megváltozik a forgalmi rend Beregszászban (B. Hmelnickij és Vörösmarty u.)25 éves a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, 70 éves a Beregszászi Egészségügyi KoledzsOktóber 1-től nem haladhatnak át a 8 tonnánál nehezebb járművek Beregszász központjánRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, város szépítés, Hősök tere, jelzőlámpa, balesetveszélyes fák, Babják Zoltán, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »