Lendlben bízik a legjobban Murray

Lendlben bízik a legjobban Murray

A Roland Garros után megtalálta régi-új edzőjét Andy Murray. A világranglista második helyén álló skót teniszező Ivan Lendl segítségével szeretne újabb és újabb Grand Slam-trófeákat nyerni, például a hétfőn kezdődő wimbledoni tornát.

Tény, a jelenlegi tenisznagyságok közül Andy Murray veszítette el a legtöbb Grand Slam-finálét – összesen nyolcszor kényszerült gratulálni –, de amikor kétszer nyerni tudott (2012 US Open és 2013 Wimbledon), akkor Ivan Lendl irányította az edzéseit. Sőt Rettegett Ivan irányításával a londoni olimpiát is megnyerte a skót, így logikus lépésnek tűnt mindenki számára, hogy amikor szakított Amelié Mauresmóval, újra összeáll korábbi mesterével.

– Jól kijövök Ivannal, de szakmai okok miatt dolgozom vele. Persze mindkettőnknek élveznie kell a munkát. Ő egy vezér, és ez sokat segít nekem. Ivan nagyon felkészült, és tisztán látja a dolgokat. Elég határozott véleménye van, és néha nem értünk egyet, de ebből sosincs probléma. Nem kapja fel a vizet, ha más a véleményem, így sokkal nyitottabban tudunk beszélni. Tetszik, hogy hisz abban, amit mond, ez nekem is segít bízni benne. Sok hasonló dolgon mentünk keresztül karrierünk során, ez pedig pszichológiailag nagyon fontos, mivel meg tudunk beszélni mindent – árulta el a Telegraphnak Andy Murray.

Az idei wimbledoni tornára már Lendl készítette fel a skót teniszezőt, és második közös korszakuk első versenyét a londoni Queen’s Clubban megnyerték, ráadásul Murray ötödik itteni sikere rekordnak számít.

Egy biztos, a második wimbledoni sikerhez vezető úton nem lesz egyszerű dolga, hiszen olyan teniszezők vannak az ágán, mint a svájci Wawrinka, az osztrák Thiem, a francia Tsonga vagy Gasquet, az amerikai Isner, hogy csak egy pár nevet említsünk. Nagy riválisai közül ugye Rafael Nadal nem is indul, míg Novak Djokovic és Roger Federer a felső ágra került.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »