Lenácizták, kifütyülték a dán integrációs miniszter asszonyt, mert nem kér a dzsihadista hitszónokokból

Kifütyülték, nácinak és fasisztának nevezték honfitársai a dán integrációs minisztert, amikor terepszemlét tartott Koppenhága Nörrebro városrészében, ahol nemrég fiatal muszlimok fenyegettek meg több bártulajdonost. A kormány kemény fellépést tervez a közösségellenes viselkedésformák ellen, és arra készül, hogy távol tartsa az országtól a gyűlöletkeltő muszlim elöljárókat.

Magyar Menedék - Badiny

Beszámolók szerint az elkövetők egy alkalommal téglával dobták be egy koppenhágai vendéglátóhely kirakatát, más vendéglátósok arra panaszkodtak, hogy fiatalok berontva azt kiabálták, hogy Nörrebro a saría irányítása alatt áll, mindenkinek el kell hagynia a helyiséget, mert tilos az alkoholfogyasztás. Inger Stöjberg a védelmi pénzek beszedésével fenyegetőző munkanélküli bevándorlóknak azt javasolta, hogy a legjobb, amit tehetnek, hogy tanulnak, és aztán dolgozni kezdenek.

A miniszter keményen rendreutasította a semmittevőket, és úgy érvelt, mindenkinek be kell illeszkednie a dán társadalomba. Inger Stöjberget a Mucki Barnál találták meg Az egy éve hatalmon lévő konzervatív középpárti dán kormány elődjétől merőben eltérő bevándorlási politikája sokaknak ellenszenves

Nagy felháborodást váltott ki, amikor bevezették a menedékkérők vagyonelkobzását az ellátásuk költségeinek fedezésére. Dánia azon hat uniós tagállam egyike, amelyek ideiglenes jelleggel felfüggesztették a schengeni szabályozást, és most is fenntartja a szúrópróbaszerű határellenőrzést. A párizsi és brüsszeli terrortámadások fényében a dánok szigorúan felléptek a pénzmosás ellen, szélesebb jogkört adtak a rendőrségnek házkutatásra. Még az előző kormány idején nagy vita övezte azt a tervet, hogy külföldön tartózkodó dán állampolgárok kommunikációját bírósági végzés nélkül is meg lehessen figyelni.

Ez a lehetőség nem titkoltan a Szíriában tartózkodó állampolgárok nyomon követése érdekében vetődött fel. A kormány legújabban azt tervezi, hogy megtagadja a vízumkiadást azoknak, akikről bizonyítható, hogy gyűlöletkeltésre használnak fel nyilvános alkalmakat. Ez leginkább az imámokra, vallási vezetőkre vonatkoztatható. – Nyomásnak vagyunk kitéve, és igenis látunk példát arra, hogy eljutnak muszlim közösségekbe olyan emberek is, akik gyűlöletet keltenek, és a dán szabadságeszme alapjaival történő leszámolásra hívnak fel – nyilatkozta Stöjberg a Politiko.dk-nak, és hozzátette, különös kötelezettség terheli a hitszónokokat.

A Jyllands-Posten lap által áprilisban készített felmérés szerint a lakosság 55 százaléka már eleve amellett van, hogy az olyan hitszónoklás vagy vallási tanok terjesztése büntethető lehessen, amely szembemegy a demokratikus értékekkel. Ám a szélsőséges tanok terjesztésének mederbe terelése úgy néz ki, még nagyobb ellenkezést vált ki, mint a vagyonelkobzás, mivel a kérdés egymásnak ugrasztja a szólásszabadság, valamint a nagyobb biztonság mellett kiállókat.

mno


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »