Lemondott címeiről a világ első cigány nehézsúlyú világbajnok ökölvívója

Tyson Fury azonnali hatállyal lemondott a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címéről – közölte a nehézsúlyú profi ökölvívó istállója csütörtök hajnalban. Fury egyébként nemcsak amiatt vált Európa egyik kedvenc bokszolójává, mert 9 veretlen év után tavaly novemberben legyőzte a végtelenül unalmas Vlagyimir Klicskót, hanem mert karrierjével gyakorlatilag valósággá tette a Blöff című klasszikus filmet.

A 28 éves, 206 centi magas, 112 kilós testtömegű ír sportoló úgy érezte, ez az egyetlen helyes lépés, és azért döntött így, hogy a felépülésére tudjon koncentrálni. Fury szerint az szolgálja a boksz érdekeit, ha a világbajnoki címek aktívak maradnak, ő pedig hagyja, hogy mások küzdjenek meg a gazdátlanná vált övekért.

“A ringben nyertem el ezeket a címeket, és azt hiszem, ott is kéne elveszniük, de jelenleg képtelen vagyok megvédeni őket, így azt a nehéz döntést hoztam, hogy hivatalosan lemondok nagybecsű világbajnoki címeimről .A legjobbakat kívánom a versenytársaknak, én pedig nekivágok egy újabb nagy erőpróbának, amelyben – csakúgy mint Klicsko ellen – tudom, hogy győzedelmeskedni fogok”

– utalt arra, hogy mániás depressziója miatt fordult az alkoholhoz és a kokainhoz, ám ennek véget vetne.

Guy Ritchie legendás Blöff című klasszikusából egy részlet – Tyson Fury a film bemutatásakor mindössze 12 éves volt.

Az ír vándorcigány család gyermekeként a Blöff című filmben is bemutatott puszta kezes bokszban edződött Fury, akinek viszont apja, John Gipsy Fury is kipróbálhatta magát a profik között (13 meccs jutott neki). Jellemző az apa sportág iránti szeretetére, hogy az 1988-ban született fiát az akkor regnáló világbajnokról, azóta legendává váló Mike Tysonról nevezte el.

Tyson Fury a ringben veretlen (25 győzelem, 18 KO), igaz a novemberi meccs óta nem lépett szorítóba.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »