Lemondott az izraeli környezetvédelmi miniszter tiltakozásul Liberman kinevezése ellen – ez a zsidók további radikalizálódásához vezet

Lemondott posztjáról Avi Gabaj, Izrael környezetvédelmi minisztere tiltakozásul az ultranacionalista Avigdor Liberman védelmi miniszteri kinevezése ellen – jelentette a helyi közszolgálati rádió péntek reggel. Véleménye szerint ez a zsidók további radikalizálódásához vezet Gabaj a centrista Kulánu (Mindannyian) párt politikusa, és nem parlamenti képviselő.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

“A legutóbbi politikai fejlemények és Móse Jaalon védelmi miniszter lecserélése Avigdor Libermanra olyan súlyos lépések, amelyek figyelmen kívül hagynak az ország biztonsága számára fontos dolgokat, és a nép további radikalizálódásához vezetnek. Nem tudok részese lenni egy ilyen iránynak, és ez számomra fontosabb annál, hogy továbbra is a kormány tagja legyek” – indokolta lemondását Gabaj közleményében.

A 49 éves, közgazdász végzettségű Gabaj egy évig volt környezetvédelmi miniszter.

A kormányzó jobboldali Likud párt szerdán kötött koalíciós megállapodást a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevű ultranacionalista jobboldali párttal. A megállapodás értelmében az ultranacionalista párt csatlakozott a kormányhoz, a pártot vezető, keményvonalas kijelentéseiről ismert Avigdor Liberman pedig megkapta a védelmi miniszteri tárcát.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »