Lemond Nigel Farage

Lemond Nigel Farage, a UKIP elnöke, aki fáradhatatlanul kampányolt az Egyesült Királyság EU-tagsága ellen – írja a Guardian. Politikai céljai teljesültek azzal, hogy az ország kilép az EU-ból – mondta Farage. “A népszavazás idején azt mondtam, szeretném visszakapni az országot, most azt mondom, szeretném visszakapni az életem.”

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Nem ez az első alkalom, hogy Farage bejelenti távozását. 2015 májusában már lemondott, mivel a UKIP a parlamenti választásokon minden várakozást alulmúlóan szerepelt. Ám hamarosan meggondolta magát, és visszatért pozíciójába. Ez most nem történhet meg, mondta. “Úgy döntöttem, hogy távozom a UKIP vezetéséből. A politikai ambicióimat a népszavazással elértem. Egy önrendelkező nemzet meglétérét küzdök, és nem kívánok karrierpolitikus lenni.”

Farage szerint a UKIP legjobb napjai még a párt előtt állnak: a Munkáspártban is nagy átrendeződés várható, ha a támogatottságuk jelentősen zuhanna. Farage szerint a UKIP pozíciója erős, és ő kész továbbra is teljes mértékben támogatni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »