Lelőttek egy imámot New Yorkban – A muszlimok és a média szerint Trump a hibás

Lelőttek egy imámot New Yorkban – A muszlimok és a média szerint Trump a hibás

Breitbart, MTI nyomán

Lelőttek egy imámot és az asszisztensét New York Queens városrészében helyi idő szerint szombaton, miközben a két férfi az utcán sétált a délutáni imát követően – közölte a rendőrség. Az amerikai média, a liberális megmondóemberek és a helyi iszlám közösség már meg is találták a felelőst Donald Trump személyében.

Az “átlagos testalkatú, sötét felsőt és fekete rövidnadrágot viselő, spanyol beütésű” fegyveres férfi hátulról közelítette meg az 55 éves hitszónokot és 65 éves asszisztensét, majd közvetlen közelről lőtt rájuk az Ozone Park negyedben, ahol éltek.

Bár az iszlámellenes motiváció lehetőséget nem zárják ki, egyelőre nem tudni, hogy mi volt a gyilkosságok indítéka, és arra utaló bizonyítékot sem találtak, hogy a két férfit muzulmán vallásuk miatt gyilkolták meg.

Ez természetesen sem a demokrata elkötelezettségű közéleti szereplőket, sem a New York-i muzulmánokat nem akadályozta meg abban, hogy máris Donald Trump, republikánus elnökjelöltet tegyék felelőssé támadásért.

“Amerika nem erről szól. Donald Trumpot hibáztatjuk ezért. Trump és a drámája hívta életre az iszlámellenességet.”

– nyilatkozta egy helyi lakos.

A szemtanúk és az ügyben megszólalók a hivatalos állásponttól függetlenül gyűlöletbűncselekményről beszélnek, és még Rudy Giuliani, volt New York-i polgármestert is felelősnek tartják a lövöldözésért, illetve az iszlamofóbia fellángolásáért.

Az imámot, Maulama Akonjee-t békés emberként ismerték, akit sokan szerettek az Ozone Park-i muzulmán közösségen belül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »