Lelőhették Brüsszelben a párizsi terrortámadás főszervezőjét

Elfogták pénteken a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot Brüsszelben – állítja két belga újság honlapja.  Mindkét lap, a La Libre és a DH azt írja, hogy a férfi megsebesült.

salah abdeslam_b

Az MTI tájékoztatása szerint a brüsszeli EU-csúcson tartózkodó Francois Hollande francia államfő viszont azt közölte: egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy Abdeslamot valóban elfogták.

Pénteken nagyszabású terrorellenes akció kezdődött a brüsszeli Molenbeek negyedben, hogy elfogják a keddi, Forest kerületben történt lövöldözés két, szökésben lévő gyanúsítottját, akik közül az egyik Salah Abdeslam, a párizsi terrorakciók kitervelője lehetett. Minden valószínűséggel a terrorista lehetett az egyik fegyveres, aki néhány nappal ezelőtt rátámadt a rendőrökre egy brüsszeli házkutatás során.

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője arról számolt be, hogy a város déli, Forest nevű kerületében lévő lakásban megtalálták Abdeslam ujjlenyomatait és azonosították a DNS-ét. Az illetékes a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem közölt. „Információink szerint több mint valószínű, hogy (Abdeslam) az egyike a lövöldözés során megszökött két személynek” – közölte honlapján az RTBF nevű belga közszolgálati csatorna.

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrormilícia zászlója mellett nagy mennyiségű lőszert is találtak a rendőrök abban a brüsszeli lakásban, amelynek az ajtaján keresztül egy gépkarabéllyal rájuk lőttek kedden délután. A tettesek egyikét agyonlőtték, két ember viszont elmenekült, akiket nagy erőkkel kerestek a hatóságok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »