Lejtmenetben az európai turizmus

Lejtmenetben az európai turizmus

Visszavetik az idegenforgalmat a sorozatos erőszakos cselekmények Európában, a turisták inkább választanak egzotikusabb, indiai, kínai vagy ausztráliai célpontokat.

fra_katonak_b

A nizzai és a müncheni támadások, a Brexit, valamint a gyenge gazdasági növekedés Európában mind hozzájárult ahhoz, hogy a nyári szezonban 11 százalékkal csökkent a franciaországi, 23 százalékkal a belgiumi és 31 százalékkal a törökországi repülőjegy-foglalások száma a ForwardKeys adatszolgáltató szerint.

A négyévente megrendezett labdarúgó-Európa-bajnokság ellenére egyedül Európában csökkent a nemzetközi járatfoglalások száma, 2,1 százalékkal a tavaly nyári időszakhoz képest. Az emberek elkölthető jövedelmének ugyanakkor korlátot szab a lanyhuló gazdasági növekedés, a brit turisták számára pedig – akik a németek után a legtöbbet utaznak az Unióban – a font euróval szembeni gyengülése miatt egyre drágább külföldre utazni.

A német Lufthansa AG profitfigyelmeztetést adott ki arról, hogy második féléves bevétele 8-9 százalékkal is csökkenhet, mivel az „ismétlődő európai terrortámadások miatt” kevesebb hosszú távú utat foglalnak Európába. A Ryanair diszkont légitársaság részvényárfolyama 23 százalékkal csökkent az év eleje óta.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »