Leisztinger nem csak a Diósgyőrnek él – az oligarchát érdekli az egri foci is

Leisztinger Tamás nagyvállalkozó betartja az ígéretét: a diósgyőri után az egri futballba is beszállt – számol be a Világgazdaság.

Ennek határozott jele, hogy a Leisztinger érdekeltségébe tartozó Borsodsport Invest Kft. és az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület közös céget alapított Eger Labdarúgó Sport Kft. néven.

Nehéz múlt

Az Eger a 2012–2013-as szezonban kiesett az NB I-ből, a másodosztályú licencre fizetett be. A klub fenntartója, az Egri Futball Club Kft. ellen felszámolás indult, emiatt az MLSZ kizárta a csapatot az NBIII keleti csoportjából is. Sajtóhírek szerint a TAO-pénzeket sem megfelelően használták fel.

Harmati Péter az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület elnöke, az új cég ügyvezetője azt mondta a Villággazdaságnak, hogy az új befektető bevonásával magasabb szintre szeretnének lépni “szakmai és anyagi szempontból” is – fogalmazott, elsősorban az utánpótlás terén. A cél az, hogy három-öt éven belül a második vonalba kerüljön fel a felnőttcsapat. A Borsodsport Invest egyébként nem fukarkodik, magasról tesz arra, hogy mennyit költ: négy év alatt 800 millió forint veszteséget termelt, 2014 legvégére mínusz 600 millióra fogyasztotta a saját tőkéjét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »