Lehúzza a rolót a Syma

Április végén bezárja kapuit a Syma Rendezvény- és Kongresszusi Központ – írja keddi számában a Népszabadság. A vagyonkezelő által 2014-ben indított kisajátítási eljárás a végére adásvételi szerződéssé alakult.

A Syma Rendezvény- és Kongresszusi Központ kisajátítási eljárásának megindítását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 2014 októberében az olimpiára való felkészüléssel indokolta, holott a Budapest olimpiai pályázatáról szóló döntések csak hónapokkal később születtek meg – olvasható a lapban. Az MNV a Puskás Ferenc Stadion átépítéséhez kapcsolódva kezdeményezte az állami tulajdonú telkeken álló központ kisajátítását.

Erről a csarnokokat felépítő Syma+SD Kft. értesítette is partnereit azzal a megjegyzéssel, hogy 2015 közepéig biztosan megtarthatják rendezvényeiket. Az átadás határidejét idén áprilisig sikerült kitolni, a kisajátítási eljárás pedig időközben adásvételi szerződést előkészítő tárgyalássá alakult – teszik hozzá.

Az egyeztetések során mindkét fél nemzetközi értékbecslőt és ingatlanszakértőt fogadott a felépítmények értékének, valamint a 2005-ben harminc évre kötött bérleti szerződés egyoldalú felbontásából származó károknak a felmérésére. A Syma+SD Kft. havi bérleti díjat fizetett a Budapesti Olimpiai Központnak.

Tóth Gábor, a Syma+SD Kft. ügyvezető igazgatója a Népszabadságnak elmondta: a kialkudott feltételek korrektnek mondhatók. A vételárat azonban nem árulta el.

A lap a csarnok sorsáról a vevő MNV Zrt.-t is megkérdezte, ám egyelőre nem kapott választ.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »