Lehet csatlakozni a Mária Maraton beérkezőihez

Lehet csatlakozni a Mária Maraton beérkezőihez

Makai Viktória és László 2017. június 16-án indult útnak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva teljesítsék az emberfeletti, közel 1400 km-es távolságot, ezzel adva hálát családjukért.

A 30 napos zarándokútra együtt kerekedtek fel két kisgyermekükkel, és a róluk a helyszínen gondoskodó nagymamával.

A zarándoklatot 2017. június 15-én, a mariazelli kegytemplomban ünnepi szentmise keretében nyitották meg, amelyet a helyi fúvós zenekar koncertje kísért.

A 2017. július 15-ei befutóra Szentegyházán csatlakoznak be nagyobb számban futók. A záró szentmise ugyanezen a napon 19 órától mutatják be a csíksomlyói kegytemplomban.

A Mária Maratont teljesítő futó házaspárhoz a Mariazell – Csíksomlyó táv bármely szakaszán lehet csatlakozni. Jelentkezés és információ: mariaut.hu vagy e-mailben: rendezveny@mariaut.hu. A közösségi oldalon is követhető a Mária Maraton.

Mi a Mária Maraton?

Európa egyedülálló eseménye másodjára kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaratonisták és túrakerékpárosok teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó mintegy 1300 kilométert. A Mária Maraton azonban nem futóverseny vagy kerékpártúra, sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.
A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita, és Székely János római katolikus püspök.

A Mária Maraton hátralevő szakaszai:
Július 12. Mócs – Mezőmadaras; Július 13. Mezőmadaras – Nyárádszereda; Július 14. Nyárádszereda – Székelyudvarhely; Július 15. Székelyudvarhely – Csíksomlyó. (közlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »