Lehallgatás: leváltották az MTVA biztonsági főnökét

Leváltotta a közmédiát fenntartó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) biztonsági vezetőjét és annak helyettesét Vaszily Miklós vezérigazgató.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Kovács István és Tarjányi Tamás menesztése összefüggésben áll azzal a lehallgatási és megfigyelési botránnyal, amelyben a rendőrség is nyomoz.

A két vezető menesztését az ­MTVA sajtóosztálya megerősítette, de a felmentés okait nem akarták kommentálni.

„A felek abban állapodtak meg, hogy nem nyilatkoznak a munkaviszony megszűnésének körülményeiről” – olvasható a válaszlevélben, amely azt is leszögezi, hogy nemcsak leváltották őket, de az MTVA „kötelékét” is el kellett hagy­niuk.

A rendőrség tiltott adatszerzés gyanújával nyomoz, miután áprilisban egy beázást követő felújítási munkálatok során előkerültek a poloskák Vaszily Miklós tárgyalójából. Később kiderült, Vas Imre üzemeltetési igazgató és Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató irodájában is volt olyan lehallgatóberendezés, amely fotó készítésére is alkalmas.

A biztonsági kamerák felvételén Vast a rendőrök szerelők társaságában azonosították. Vas engedélye nélkül lehetetlen lett volna hozzáférni az igazgatói tárgyalóhoz, amikor pedig a helyszínelés során erre rákérdeztek a rendőrök, ő hebegve csak annyit mondott, hogy „az eszközök telepítése magasabb célokat szolgál”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »