Legyőzte a román bajnokot a Progym

Legyőzte a román bajnokot a Progym

Visszavágott keddi vereségéért a Gyergyószentmiklósi Progym férfi jégkorongcsapata: szerda este 5-2-re legyőzte Galacon a bajnoki címvédő Dunăreát.

sportklub-progym-vn-001_or_b

A vendégek a cseh csatár, Novak találatával már a harmadik perc kezdetén vezetést szereztek, majd Barabás egy Boriszenko–Novak-összjáték végén értékesítette helyzetét a 17. percben. Az ukrán hátvéd gólpasszai a második játékrészben sem maradtak el, így Kozma és Nyerges találataival tovább növelte előnyét a Progym. Az utolsó húsz percre így a biztos vezetés tudatában korcsolyázhatott ki a Progym, amely aztán Barabás duplájával tette fel az „i-re” a pontot. A galaciak erejéből így csak a szépítésre tellett, mert Szőcs Szabolcs és Mihály Ede találatai kevésnek bizonyultak a pontmentéshez.

A gzergyóiak menedzsere, Sándor Székely Ottó szerint a bajnokverésért csak dicséret illeti a csapatot. „Két bekkpárral négy jó galaci sor ellen nagyot játszottak a fiúk. Minden játékos kitett magáért, Szakács remekelt a kapuban” – értékelt. A Progym pénteken és szombaton 18.30-kor már a Steauát fogadja a hazai élvonalbeli bajnokságban, míg a Galac lapzártánk után már a Mol Ligában találkozott a címvédő Miskolci DVTK Jegesmedvékkel. A magyarországi csapat szombaton Csíkszeredában, a Sportklubnál vendégeskedik, míg vasárnap Brassóban lép pályára. A Corona pénteken és szombaton is tétmeccset játszik, mégpedig a moldvaiak ellen, így ezek eredményei a hazai pontvadászatba is beszámítanak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »