Légicsapás ért egy iskolát, legalább 10 gyerek meghalt, 21 megsérült

Jemenben légicsapás ért egy iskolát, legalább tíz gyerek meghalt és huszonegy megsérült. A jemeni húszik egyik vezetője a Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíciót okolja, ami egyelőre nem nyilatkozott az esetről.

Légicsapás ért augusztus 13-án, szombaton Jemen északi részén egy iskolát, aminek következtében legalább tíz gyerek életét vesztette, további huszonegy pedig megsebesült – adta hírül az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet.

A jemeni húszik egyik vezetője a történtekérta Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíciót okolja,amely egyelőre nem nyilatkozott az esetről. Jemenben több mint egy éve háború folyik, amelyet az robbantott ki, hogy az Irán támogatását élvező síita húszik fellázadtak a nemzetközileg elismert elnök, Abed Rabbó Manszúr Hádi és kormánya ellen, száműzetésbe kényszerítve mind Hádit, mind kabinetjét.

A Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség a szunnita Hádi támogatására jött létre, hogy fellépjen a síita lázadók ellen, akik Jemen északi területének nagy részét uralják, beleértve a fővárost.A koalíció már több ezer légi támadást hajtott végre a húszik ellen,ugyanakkor a jemeni belpolitikai káoszt kihasználó al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetek jemeni csoportjaira is igyekszik csapást mérni.

A szombati légicsapás egybeesett azzal, hogy csaknem két év óta először összehívták a húszikat támogató jemeni parlamentet. Hádi törvénytelennek minősítette a lépést, és figyelmeztetett, hogy azokat a képviselőket, akik az ülésen részt vesznek, büntetőeljárás alá fogják vonni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Civilek haltak meg az Amerika vezette légicsapásokbanAz Iszlám Állam legalább 250 tagja halt meg egy légicsapásbanRovatok: KülföldTelepülés: Szaúd-ArábiaCímkék: külföld, Szaúd-Arábia, Jemen, halálos áldozatok, súlyos sérültekForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »