Legalább tíz halott az isztambuli repülőtéri merényletben

Lövöldözés és két robbanás történt kedden este az isztambuli Atatürk repülőtéren. Török hírforrások szerint legalább tízen meghaltak, sokan megsebesültek, többen súlyosan.

A Habertürk török hírtelevízió helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy a feltételezett merényletek elkövetése után nem sokkal csak 3-4 orvos tartózkodott a helyszínen, de folyamatosan érkeznek a mentők és a rendőrök.

A hatóságok lezárták a repülőteret. A Dogan török hírügynökség szerint a támadásnak 2 elkövetője van. A CNN török nyelvű kiadása úgy tudja, hogy legalább egy öngyilkos merénylő a levegőbe röpítette magát a támadás során. A támadó még azelőtt működésbe hozta a robbanószerkezetet, hogy átesett volna a légikikötő biztonsági vizsgálatán.

Más hírforrások arról számoltak be, hogy a lövéseket a rendőrök adták le a támadókra a beléptetőpontnál, akik ezután robbantották fel magukat. Bekir Bozdağ török igazságügyi miniszter a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a támadásnak tíz halottja van. Szemtanúk szerint a lövöldözés a parkolóban történt, a sebesülteket taxisok menekítették ki a területről.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »