Legalább 15 ezer puklista vett részt a tegnapi hőbörgésben

Legalább 15 ezer puklista vett részt a tegnapi hőbörgésben

A Tanítanék mozgalom adatai szerint legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akcióban – közölte a szerveződés három képviselője csütörtökön.

Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin a közleményben a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagált. Lázár János csütörtöki  sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a megmozdulás kudarcba fulladt, mert “a 3200 magyar iskolából mintegy 100-ban volt érdemi és valós tiltakozás”.     Más kormányok a tegnapi nap után kinevetnék a tiltakozókat, a mi kormányunk azonban komolyan veszi – fogalmazott.
A Tanítanék mozgalom rámutatott: akció legalább háromszáz iskola előtt történt, és a megjelentek erről írásban is beszámoltak, illetve fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. A mozgalom képviselői megismételték, hogy az akció sikeres volt.
Kiemelték: mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség.
Hozzátették ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában.
Ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük – jelezték.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

magyartudat.com

 

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »