Lefejeztek a magyar zsaruk egy embercsempész-hálózatot

Lefejeztek a magyar zsaruk egy embercsempész-hálózatot

MTI nyomán

A magyar rendőrség két embercsempészéssel gyanúsított férfit fogott el a Német Szövetségi Rendőrség jogsegélykérelme alapján – közölte a rendőrség a www.police.hu oldalon csütörtök reggel.

A Német Szövetségi Rendőrség egy embercsempészéssel foglalkozó bűnszervezet ellen nyomoz, amelynek tagjai 2014. november és 2015. július között húsz alkalommal legalább 120 – többségében szír, iraki és afgán – állampolgárt juttattak el illegálisan Németországba. A nyomozás szerint a bűnözői csoport tagja volt három Magyarországon tartózkodó, szervezői feladatokat ellátó ember is.

Jól szervezettek

A jól szervetett, hierarchikusan felépített bűnszervezet feje, A. M. Kheir Budapesten élő szír állampolgár volt. A sofőrök beszervezésében segítette őt A. N. Abdalla, aki jelenleg Magyarországon embercsempészés miatt kiszabott jogerős börtönbüntetését tölti. A bűnözői csoporthoz tartozott még H. Attila, aki szintén sofőröket szervezett, és a szállításokhoz a járművek bérlését is ő intézte. Az illegális migránsok fejenként 500 eurót fizettek az útért, amiből a sofőrök 200-400 eurót tarthattak meg.

A Német Szövetségi Rendőrség jogsegélykérelemben kérte a két férfi – a bűnszervezet feje, valamint a sofőröket beszervező H. Attila – európai elfogatóparancs alapján történő felkutatását, elfogását – írták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hosszas előkészítő és felderítő munka eredményeként augusztus 30-án a fővárosban elfogták A. M. Kheir szír állampolgárt, augusztus 31-én pedig ercsi lakásában H. Attilát. Mindkét férfi otthonában házkutatást tartottak, amelynek során a bűncselekményhez használt tárgyakat foglaltak le. Az elfogott embereket a rendőrség őrizetbe vette.

A kétnapos akcióban az Europol Embercsempészés Elleni Központ munkatársai is részt vettek, és a helyszínen támogatták a két ország nyomozóinak munkáját – közölte a rendőrség.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »