Lecsaptak a dánra, Rasmussen Tokióig viheti a magyar lányokat

Lecsaptak a dánra, Rasmussen Tokióig viheti a magyar lányokat

A Bukaresttel Bajnokok Ligája-győzelmet arató Kim Rasmussen veszi át a magyar női kézilabda-válogatott irányítását. A dán szakember négyéves szerződést írt alá, a szövetség pedig a 2020-as olimpiára való kijutást tűzte ki célul.

Kim Rasmussen dán szakembernek a CSM Bucuresti, valamint a lengyel válogatott élén is lejár a szerződése. A Magyar Kézilabda Szövetség pedig azonnal lecsapott a szakemberre.

„Az alelnök azt a javaslatot tette az MKSZ elé, amit az MKSZ egyhangúan elfogadott, hogy a magyar női kézilabda-válogatottat a következő négy évben, határozott időre Kim Rasmussen vezesse” – jelentette be a szövetség elnöke, Kocsis Máté.

A szövetség elvárása, hogy a kapitány életvitelszerűen Magyarországon tartózkodjon. Kim Rasmussen július 1-jével veszi át a munkát a csapat élén, az MKSZ azt szeretné, ha az ő vezetésével a női csapat kijutna a 2020-as tokiói olimpiára.

„A következő négy évben egy emberként ott áll az elnökség mögötte. Szereti Magyarországot, nagyra tartja a magyar kézilabdát. Hazánk női kézilabdájának színvonalát, erősségét és európai megbecsültségét is jelzi, hogy Kim Rasmussen egyértelműen, sok más, egyébként vélelmeim szerint jobb ajánlatot is visszautasítva mellettünk köteleződött el” – így a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Az MKSZ női szakágáért felelős alelnöke szerint a női válogatott sokat léphet előre a dán szakemberrel. „Mindenképp a védekezés megerősítése és stabilizálása, illetve lerohanójáték várható. Hogy a lerohanásunk gyorsabb, hatékonyabb legyen, megfelelő fizikális felkészültségre van szükség. Ez mind olyan dolog, ami nyilván nem egyik hétről a másikra fog menni, ehhez idő kell. Szeretnénk is megadni az időt, hogy kidolgozza ennek a rendszerét, felépítse a játékosokat, individuális edzésmunkákat tűzzön ki nekik, amiből a játékos és a klub is profitál” – mondta Pálinger Katalin.

Az Európa-bajnoki selejtezők végéig még Ambros Martín, valamint Elek Gábor irányítja a női válogatottat. A csapat jelenleg vezeti selejtezőcsoportját, és még két meccse van hátra, június 1-jén Szlovákia, négy nappal később Finnország ellen. A csoportok első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb harmadikja vehet részt a decemberi svédországi Eb-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »