Lebukás: az amerikaiak Európát Oroszországban vásárolt földgázzal látja el

Lebukás: az amerikaiak Európát Oroszországban vásárolt földgázzal látja el

FORT RUSS

 

Az Egyesült Államok a belgiumi Antwerpenben lévő cseppfolyós földgáz terminálba Oroszországban vásárolt gázt szállít. Ezt eredetileg a TASS orosz hírügynökség hozta nyilvánosságra. Újságírói offshore cégek tevékenységét vizsgálták.

A cseppfolyós földgázt Antwerpenbe négy tartályhajó hozza. Mindegyikének tulajdonosa a Navigator Holdings és a Marshall-szigeteken jegyezték be őket.

A Navigator Holdings részvényeinek csaknem egyharmada (31 %) Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter  tulajdonában van.  /Hazai ballib újságírók, ugye ez nem korrupció vagy érdekütközés?/

Hírdetés

A vállalat a földgázt az orosz „Sibur” cégtől vásárolja az Uszt-Loga kikötőben.

A vizsgálat eredménye megerősíti Vlagyimir Csizsovnak, Oroszország uniós nagykövetének a véleményét, aki szerint „naiv azt hinni, hogy az Egyesült Államokból érkezik a cseppfolyós földgáz az európai kikötőkbe”.

A most napvilágra került információ azt is mutatja, hogy a Sibur együttműködik Wilbur Ross-szal.

Az európai cseppfolyós földgáz fogadására alkalmas terminálokat azért építették, hogy csökkentsék az EU országoknak a kiszolgáltatottságát az orosz vezetékeken át érkező földgáznak. Csakhogy az orosz forrásból vásárolt amerikai cseppfolyósított földgáz drágább, mint a csővezetékeken át exportált földgáz.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »