Leblokkolták az elektronikus vagyonnyilatkozatokhoz való hozzáférését Ukrajnában

Leblokkolták az ukrán tisztviselők elektronikus vagyonnyilatkozatához való hozzáférést, mivel a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) és az Ukrán Főügyészség azon vitatkozik, hogy ki fogja elvégezni a vizsgálatokat – jelentette ki Koszty Bondarenko ukrán politológus.

Elmondása szerint a vizsgálat csak akkor kezdődik majd el, amikor a két hivatal megegyezik egymás között. Jelenleg még nehéz megjósolni azt, hogy a felek mikor találják meg a kompromisszumos megoldást – számol be a Golos.ua ukrán hírportál.

„Ebben a kérdésben az ambíciók megakadályozzák a kompromisszumra jutást”- mondta Bondarenko.

Korábban Ruszlan Radeckij, a Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) elnökhelyettese azzal vádolta Ukrajna Igazságügyi Minisztériumát, hogy leblokkolták az elektronikus vagyonnyilatkozatok vizsgálatának kezdetét. Másfelől Szerhij Petuhov, az igazságügyi minisztérium az európai integrációért felelős helyettes minisztere bejelentette, hogy a hiányosságok miatt elutasították a NAZK által kidolgozott vizsgálati tervet.

Mint ismeretes, megindultak az első büntetőeljárások az elektronikus vagyonnyilatkozatok alapján.

A Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal három büntetőeljárást indított jogtalan meggazdagodás ügyében az elektronikus vagyonnyilatkozatokban szereplő adatok alapján.

Csatolt_cikkek: Témába vág:Megindultak az első büntetőeljárások az elektronikus vagyonnyilatkozatok alapjánNégy ukrán képviselő hamis vagyonnyilatkozatot tett közzéMeglepte vagyonnyilatkozatával Ukrajnát a 25 éves kijevi ügyésznőKiakadtak politikusaik vagyonnyilatkozatain az ukránokRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: elektronikus vagyonbevallás, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »