Leállítanák az elektronikus jegyárusítást

A vizes világbajnokságra átadott, könnyen kijátszható és biztonsági problémákkal terhelt elektronikus jegyrendszer működésének azonnali felfüggesztését és felelősök megnevezését követeli a fővárosi LMP Tarlós Istvántól. Az LMP-nek az MTI-ben megjelent közleménye szerint az elektronikus jegyvásárlási rendszer fontos fejlesztés, de nem pótolható egy, a vizes világbajnokságra sebtében összetákolt, az új metrószerelvényekhez hasonlóan a felhasználókon tesztelt, a közbeszerzés alól kivont rendszerrel. 

A fővárosi LMP ezért azt követeli a főváros vezetésétől, hogy a BKK függessze fel a mobilbérletek elfogadását, kérjen elnézést az ügyfelektől és kártalanítsa őket papír alapú termékekkel. Követelik továbbá, hogy a BKK nevezze meg a felelősöket és biztosítsa, hogy a hibák ne maradjanak következmények nélkül.

A fővárosi közlekedésben ez már a sokadik botrány, a hibákat felfedő felhasználókra mutogatás és sértett közlemények kiadása helyett a BKK-nak el kell számolni az utasok előtt a saját hibás döntéseivel – szögezte le az ellenzéki párt. 

A BKK a múlt héten indította el az online jegy- és bérletvásárlási rendszert, amiről azonban hamar kiderült, hogy számos gond van vele. A Közlekedő Tömeg blog hívta fel arra a figyelmet, hogy már azzal is könnyen lehet trükközni, hogy mennyiért és mennyi bérletet vesz az ember. Ráadásul az ellenőröknek nincs is eszközük a mobilon bemutatott bérletek érvényességének ellenőrzésére. A blog által készített videóban egy másolt bérletet felmutatva tízből tízszer verték át az ellenőröket. 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »