Lázár: Orbán még nem döntött Áderről

Lázár: Orbán még nem döntött Áderről

A hivatalos kormányzati közlés szerint Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök egyelőre nem döntött Áder János sorsáról.

A Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejezetten a kormányfő kérésére tért ki Rubovszky György lefülelt mondataira.

„A Fidesz-frakció alapszabálya szerint Orbán Viktor miniszterelnököt illeti az ajánlás joga, ő tesz javaslatot a Fidesz-frakció számára, de mielőtt ezt megteszi, széles körű konzultációt folytat, és ezeket a konzultációkat 2017 februárjában fogja lefolytatni” – mondta Lázár János.

A DK szerint az elnök csak a Fideszt szolgálja

A belső politikai harc részének tartja Rubovszky György elszólását a Demokratikus Koalíció. Az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: ahogy a jelenlegi köztársasági elnök és elődje, Schmitt Pál sem a nemzet, hanem a kormánypártok érdekét szolgálta.  A DK az államfőválasztást vagy minősített parlamenti többséghez kötné, vagy pedig a döntést közvetlenül a népre bízná.

„Orbán számos hazája ellen elkövetett bűne között szinte csak apróság, hogy először egy szerény képességű szakdolgozattolvajt, utóbb pedig egy másik fideszes kádert nevezhetett ki a köztársasági elnök posztjára. Ezekkel a döntéseivel Orbán tovább rombolta a jogállamiságot, károkat okozott Magyarországnak. A DK álláspontja szerint Schmitt Pál és Áder János is alkalmatlan volt erre a posztra mert nem a nemzet egységét, hanem a Fidesz és Orbán Viktor érdekeit képviselték” – mondta Gréczy Zsolt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »