Lázár: meghátrál a kormány, ha nem úgy alakul a népszavazás, ahogy szeretnék

Eddig 370 ezer "menekültet" regisztráltak Magyarországon, őket a nemzetközi jog alapján visszaküldhetik a nyugat-európai országok – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzetnek.

Lázár János kampánykörútján exkluzív interjút adott a lapnak, azt azonban teljes terjedelemben csak a keddi lapszám közli majd. Csak idén 28 ezren jöttek a határainkhoz, ám mindössze 5 százalékuk vallotta magát menekültnek – olvasható a Magyar Nemzetben.

A miniszter kijelentette: Magyarország nem lép ki az unióból akkor sem, ha a nem győz az októberi népszavazáson, és Brüsszel ennek ellenére is kvótát akar az országra kényszeríteni.

Szerinte bár növekszik az EU-szkeptikusok száma, sokkal többen gondolják úgy, hogy Magyarországnak jobb a helyzete az EU-n belül.

„Gyönge népszavazás” esetén meghátrál a kormány, és több százezer migráns jöhet hazánkba. A cigányok helyzetéhez hasonlította a migránsokét. „Hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit” – mondta a miniszter.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »