Lázár: Kimazsolázzák a bevándorlókat, aki nem kell, azt visszaküldik

A kötelezettségszegési eljárás mellett meg is bírságolhatják Magyarországot, amiért nem fogadja a skandináv államoktól a visszaküldött migránsokat – mondta a kancelláriaminiszter.

Lázár János szerint arról van szó, hogy a gazdag európai országok behívták a bevándorlókat, de azokat, akik nem kellenek nekik, visszaküldenék Magyarországra.

Már nemcsak a skandináv országok, hanem ötödikként Izland is Brüsszelhez fordult az ügyben. Azért nem Görögországba küldenék vissza őket, mert az Európai Unió Bírósága szerint ők nem nyújtanának megfelelő védelmet a menedékkérőknek.

„A bizottság most kötelezettségszegési eljárást is indíthat, vagy megbírságolhatja Magyarországot, tehát vannak kényszerítő eszközök. Mi természetesen bíróságra is megyünk annak érdekében, hogy a jogunkat érvényesítsük, mert az a legméltánytalanabb dolog lenne, hogy az európai gazdagok behívják a bevándorlókat, kimazsolázzák őket, és aki nem kell, azt pedig visszadobják Magyarországra, hogy gondoskodjanak róluk azok a magyarok, akiknek erre semmiféle pénzügyi lehetőségük nincsen” – fogalmazott a Miniszterelnökség vezetője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »