Lázár: jelentős béremelés lesz a egészségügyben

Lázár: jelentős béremelés lesz a egészségügyben

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerését fejezte ki valamennyi, a riói olimpián részt vevő magyar sportolónak. Bejelentette azt is: tízéves társadalmi program indul Orbán Viktor döntése alapján 2018 és 2028 között, ezt egy kormánytag fogja irányítani.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerését fejezte ki valamennyi, a riói olimpián részt vevő magyar sportolónak. Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: minden magyar sportolóra büszkék lehetünk, az olimpiai szintek elérése önmagában elismerésre méltó teljesítmény.

Beszámolt arról, hogy az olimpia után a kormány számadásra készül, elemzi a kiemelt szakágak működési feltételeit és áttekinti, miben segíthet a magyar sportnak. A tárcavezető megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a kormányküldöttség vezetőjeként Rióba utazott, az olimpia idején pedig sokan fontos munkát végeztek annak érdekében, hogy meggyőzzék a világot arról, hogy Budapest a legalkalmasabb egy olimpia megrendezésére.

Egészségügyi béremelés: döntések születtek

Lázár János beszélt a bérrendezésről is: a szerdán bejelentett béremelés alapján az orvosok valamivel több mint 106 ezer forintot, a többéves bérfejlesztési program keretében a szakápolók bére 65%-kal emelkedik.

Évtizedes társadalmi program indul

Ősszel Orbán Viktor miniszterelnök azzal bíz meg egy kormánytagot, hogy állítson össze kormányzati programot arról, mit tudnak kínálni az országnak 2018 és 2028 között – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: “nagy kérdések kezelése áll előttünk 2018 után”, hiszen például akkor zárul le egy uniós fejlesztési ciklus. Ezért közép- és hosszú távú társadalmi programot akarnak hirdetni a 2018 utáni időszakra – közölte Lázár János.

MTI

The post Lázár: jelentős béremelés lesz a egészségügyben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »