Lázár János odaszúrt Rogán Antalnak

Lázár János sajátosan védte meg Rogán Antalt a hétfői plenáris ülésen.

Személyes ügyekben „minisztertársaimnak és politikustársaimnak magukért kell helyt állniuk, így van ez, amikor Mengyi Rolandot támadják vagy vádolják, így van ez, amikor Farkas Flóriánt támadják, és így van ez Rogán Antal esetében is” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, akit az LMP-s Sallai R. Benedek kérdezett a hétfői plenáris ülésen. 

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy milyen történés miatt kell távoznia egy miniszternek. Példaként Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helikopterügyét hozta, majd azt mondta, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is sok mindent “megúszott”.

Lázár János erre válaszában Rogán Antal helyzetét, az Országos Roma Önkormányzat botránysorozatát eddig túlélő Farkas Flóriánhoz és Mengyi “Voldemort” Roland ügyéhez hasonlította. 

Úgy fogalmazott, a távozásról szóló döntés a miniszterelnök kompetenciája, ő pedig – tudomása szerint – mindkettejükben bízik. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a politikusok is hibázhatnak, és a politikusok is olyan állapotban vannak, mint az ország. Hozzátette, a Fideszhez tartozás egyik alapelve, hogy személyes ügyekben mindenkinek helyt kell tudnia állnia saját magáért. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »