Lázár: Európa legszínvonalasabbja lesz a Mezőhegyesi mintagazdaság

Lázár: Európa legszínvonalasabbja lesz a Mezőhegyesi mintagazdaság

Európa legszínvonalasabb állami tulajdonú mezőgazdasági vállalkozását kívánják létrehozni Mezőhegyesen – jelentette be Lázár János.

A 2004-ben privatizált állami céget mintegy kétmilliárd forintért vásárolta vissza az állam, és az eddig is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel vonták össze. A gazdaság egymilliárdos átmeneti támogatást kapott.

„Emberi számítás szerint a cég képes lesz arra, hogy önmagát eltartsa, a fejlesztéseket nem sorolom ide, hanem az üzemi költségeket, üzemi kiadásokat az üzemi bevételeknek fedeznie kell. Természetesen itt egy olyan vállalkozás, amely nem forprofit jelleggel végzi a tevékenységét, nem az a cél, hogy pénzt keressünk, hanem az a lényeg, hogy mintagazdaságot és tangazdaságot hozzunk létre. Hogyha itt bármennyi pénz is megtermelődik az fejlesztésre kerül, kiadásra, tehát nem cél az, nem üzletpolitikai cél az, hogy az állami vagyon kezelése az előnyt jelentsen. Az a cél, hogy ami itt megtermelődik az agráriumban, Mezőhegyesen, az mind visszafordításra kerüljön” – mondta Lázár János.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »