Lázár bejelentette a szuperkórházakat

Lázár bejelentette a szuperkórházakat

Négy szuperkórházat hoz létre a kormány Budapesten – jelentette be Lázár János a kormányinfón.

A kancelláriaminiszter azt mondta: az észak-pesti lakosságot a Honvédkórház, Dél-Pestet a Szent István és Szent László-kórház látná el, Kelenföld térségében és Észak-Budán pedig egy-egy új kórházat építenek majd. A kormány tervei szerint a János-kórházból nem lesz szupercentrum, az intézményt a Kútvölgyibe olvasztják.

„Döntött arról is a kormány, hogy fejleszti, megerősíti a Kútvölgyi-kórházban zajló egészségügyi ellátást, részben azért, mert az általam elmondottakból az derül ki, hogy a Szent János-kórház nem lesz szuperkórház, a Szent János-kórház funkcióit a Kútvölgyi-kórházba visszük át terveink szerint. A kormánynak az is terve, hogy a mai sportfelfogásnak megfelelő sportellátási centrumot is létrehoz a Kútvölgyiben” – jelentettei ki Lázár János.

Nincs garancia arra Nyulasi Tibor szerint, hogy ha bezárják a János-kórházat, akkor az egészségügyi dolgozókat átveszik más intézményekbe. A János-kórház osztályvezető főorvosa erről Lázár János sajtótájékoztatója előtt nyilatkozott a Hír TV Reggeli járat című műsorában. Azt mondta: azzal egyetért, hogy új kórházakra van szükség, de sem a közlekedés, sem az ellátási terület nem indokolja, hogy az Etele téren legyen az új budai komplexum. Véleménye szerint az aktív ellátást ott kell tartani, ahol az ellátási terület van.

„Nagyobb probléma az, hogy egy hiányszakmában nagyon nehéz dolgozót, jó dolgozót itt tartani és toborozni úgy, hogy közben elhitetjük, hogy bezár a kórház. Nagyon komoly humánpolitikai krízis lehet ezekben a kórházakban, úgy hogy közben az új kórház még messze nem épült fel, még tervezési szakban van” – fejtette ki Nyulasi Tibor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »