Lázár: A támadástól sem rettennek vissza

Lázár: A támadástól sem rettennek vissza

A déli határszakasz felé érkező bevándorlók számának növekedésével indokolja a kormány a menekültügyi vészhelyzet meghosszabbítását. Azt hivatalosan nem közölték, hogy mennyivel tolják ki a határidőt.

„Nem fogják megkérdezni a véleményünket, hanem ide be fognak telepíteni embereket. Meggyőződésem szerint erről szól a népszavazás…” – fogalmazott a csütörtöki kormányinfón Lázár János.

A választók segítségét kéri a kormány az október 2-i népszavazáson, annak érdekében, hogy a kormány határozott álláspontot tudjon képviselni Brüsszelben a kötelező betelepítési kvóta ellen. A kancelláriaminiszter hozzátette, jelenleg is hatalmas migrációs nyomás alatt van Magyarország, ezért szükséges a váltsághelyzet további fenntartása.

„Akik a határnál várakoznak, titkosszolgálati információnk van, hogy akár provokációra vagy atrocitásra is sor kerülhet annak érdekében, hogy Magyarországra bejöjjenek, tehát támadástól sem rettennek vissza. Erre konkrét információink vannak, ezért a válsághelyzet fenntartására vonatkozó intézkedések teljes egészében indokoltak” – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János bejelentette a földárverések lezárását is. Az eddig értékesített 206 hektárból befolyt 270 milliárd forintot adósságcsökkentésre fordítják. A miniszer beszélt arról is, hogy a költségvetés egyensúlya és a gazdasági növekedés döntheti el a járulékcsökkentés mértékét. A cél, hogy a gazdaság három százaléknál nagyobb mértékben bővüljön.

Lázár: A legalacsonyabb ajánlat még nem garancia

A kancelláriaminiszter cáfolta azokat a értesüléseket, hogy uniós bírságra számíthat Magyarország az útépítési közbeszerzési pályázatok miatt. „Nem egyedül az ár a döntő szempont, a környezetvédelmi, a társadalmi, a foglalkoztatás az, hogy hátrányos helyzetűek foglalkoztatására sor kerül-e, helyi vállalkozókról van-e szó, mi a hozzáadott érdek úgymond, ez is döntési szempont. Tehát önmagában, ha valaki a legalacsonyabb árat adja, az nem garancia, hogy elnyeri a beruházást” – mondta a politikus.

A törvény felülvizsgálatára ősszel fog sor kerülni.

A kancelláriaminiszter a Hír TV kérdésére elmondta, sikerült egyeztetnie az utóbbi időben a nyilvánosságot kerülő Farkas Flórián romaügyi biztossal. „Én világosan elmondtam, Farkas Flóriánnak, hogy a munkája iránt megvan a bizalom, a fölzárkóztatással foglalkozó kollégákkal szorosan együttműködve megítélésünk szerint vannak érdemi eredmények. Az Eurostatnak kijött egy tanulmánya, hogy javultak az adatok 2010 óta” – fogalmazott.

Az is elhangozott, ősszel Orbán Viktor miniszterelnök azzal bíz meg egy kormánytagot, hogy állítson össze kormányzati programot arról, mit tudnak kínálni az országnak 2018 és 2028 között.

Tekintse meg Lázár János kancelláriaminiszter sajtótájékoztatóját:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »