Lázár: A határvédelmet is Brüsszelből irányítanák

Az választók pártállástól függetlenül vélik úgy, hogy nagy jelentősége van a vasárnapi népszavazásnak – erről beszélt Lázár János a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint országjárása során nem találkozott olyan emberrel, aki ne lett volna nyugodt, és bármiféle kampány befolyása alatt állna. Hozzátette: azt viszont látta, hogy a választók nem akarnak betelepítést és bevándorlást sem, de ettől nem Európa-ellenesek, hanem Brüsszel-ellenesek, mert „rosszul vannak a diktátumoktól”.

„Brüsszel kiterítette a lapjait. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament megerősítette, hogy továbbra is kitartanak az automatikus, kötelező betelepítés mellett, melyet fel is gyorsítanának – ezzel pedig megtörnék a kvótaellenes tagállamokat. Hozzátette: a bizottság legális migrációt akar csinálni az illegális migrációból, ezzel szemben Magyarország inkább megakadályozná a bevándorlást.

Lázár szerint a nyugat-európai rendszer nem tud különbséget tenni a menekült és a gazdasági bevándorló között, hiszen Németország folyamatosan adja meg az állampolgárságokat. A kormány álláspontja szerint Németország kiválogatja a bevándorlók közül azokat, akik számára hasznosak, a többi tagállamnak pedig a maradékot kell majd szétosztani.

A miniszter úgy véli, szélsőséges esetben a magyar határőröket és a magyar határvédelmet is brüsszeli küldöttek irányíthatják majd.

Beszélt arról is, hogy 65-67%-os ma Magyarországon a foglalkoztatottság, ez az arány pedig messze az uniós átlag felett van. Ezek az eredmények azonban törékenyek, mert ha Magyarországnak meg kell hajolnia Brüsszel előtt, akkor annak szociális következményei lesznek: ha betelepítés lesz, akkor a betelepítettekről gondoskodni kell.

A Magyarország versenyképességét ért kritikákkal kapcsolatban a miniszter úgy nyilatkozott: a kormány nem söpri a szőnyeg alá bírálatokat, hanem vizsgálatot indítanak az okok felfedésére, és kidolgoznak egy tervet, hogy a jövőben növelni tudják az ország versenyképességét és támogassák a gazdaság fejlődését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »