Lázadás Danko ellen

Lázadás Danko ellen

EPERJES. Kelet-Szlovákiában a nemzetiek tiltakoznak Andrej Danko politikája ellen, aki véleményük szerint megszegte a Szlovák Nemzeti Párt alapszabályzatát. A kerületi tanács Eperjesen ugyanis jóváhagyta az eperjesi megyeelnökjelölt személyét, de Danko döntésüket nem tartotta tiszteletben.

Eperjes megye párttagjai ráadásul levelet írtak, panaszt tettek Dankóra és el is küldték a belügyminisztériumba – tájékoztat a Nový Èas napilap.

Abból lett a gond, hogy a párt elnöksége Miroslav Škvarekot választotta Eperjes megye elnökjelöltjévé.

Levelet írtak Kaliòáknak

Az SNS kerületi tanácsa egy egészen más jelöltet hagyott jóvá – az SNS eperjesi elnökét, Eduard Markovièot.

„Az elnök egyrészt nyilvánosan azt hangoztatja, törvény szavatolja, hogy a pártnak tagjai, saját szervezeti felépítése, megyei, járási szervei legyenek, õ maga viszont mindezt nem tartja tiszteletben, önhatalmúan cselekszik” – olvasható a Robert Kaliòáknak címzett, a Nový èas rendelkezésére bocsátott levélben.

A levél valódiságát maga Markoviè is megerõsítette. A nézeteltérésekkel kapcsolatban hivatalosan egyelõre sem Andrej Danko, sem a párt vezetése nem nyilatkozott, viszont a kialakult helyzet miatt hétfõn az SNS rendkívüli ülést tartott. Az ülés után egy nyilatkozatot adtak ki, amelyben azt írták, hogy az SNS vezetõsége nem sértette meg az alapszabályzatot, csupán néhány elégedetlenkedõ van a pártban.

„Semmiféle lázadás nem volt, csupán egyvalaki nem fogta fel, mi a kötelessége. Viszontlátásra” – kommentálta kurtán az esetet Anton Hrnko, a párt alelnöke.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »