Lavrov: Nem Oroszország, hanem Európa avatkozott be az amerikai választásokba

Lavrov: Nem Oroszország, hanem Európa avatkozott be az amerikai választásokba

A független német hírportál, a DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN ezzel a címmel tudósít arról, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Sebastian Kurz osztrák külügyminiszterrel folytatott moszkvai megbeszélése után tartott sajtókonferenciáján kijelentette: „Nem Oroszország, hanem Angela Merkel és más európai politikusok avatkoztak be az amerikai választásokba.” Hozzátette:   Oroszország készen áll együttműködni az EU-val és a NATO-val.

Kifejtette: „Az Oroszország elleni vádak éppen azoktól származnak, akik nyíltan befolyásolták az elnökválasztást és Trumpot démonizálták”. Mint tette azt Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter, aki Trumpot „gyűlöletprédikátornak”, Boris Johnson mostani brit külügyminiszter pedig Trumpot „alkalmatlannak” nevezte az elnöki hivatal betöltésére, míg most már azzal dicséri, hogy Trump győzelme esélyt ad.

Lavrov még Hollande  francia elnököt és Theresa May brit miniszterelnököt, valamint egyéb európai vezetőket idézett, akik erősen beavatkoztak Amerika belügyeibe.

Hírdetés

/Megjegyzés: Lavrov igazán visszafogottan nyilatkozott, nem említve, miként buzdították amerikai, uniós és európai politikusok a törvényes ukrán kormány elleni lázadást mind a Majdan-téren, mind hazai pályáról./

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »