Lavrov cáfolta az Aszad sorsáról való megegyezést

Egy pánarab londoni lap csütörtökön olyan tartalmú írást tett közzé honlapján, miszerint Moszkva és Washington megegyezett a szíriai elnök sorsáról. Az orosz külügyminiszter szerint a sajtóban nagy nyilvánosságot kapott hír mögött az amerikai diplomácia kudarca áll, és megerősítette: Aszad sorsáról csak a szíriai nép dönthet.

"Amerikai partnereink nem kérdőjelezhetik meg nyilvánosan azt a formulát, amelynek értelmében csakis Szíria népe dönthet el minden Szíria jövőjével kapcsolatos kérdést" – jelentette ki az orosz diplomácia vezetője pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

Lavrov szerint "a valóságot eltorzító piszkos kiszivárogtatásokban" Moszkva annak jelét látja, hogy Washington képtelen rávenni néhány térségbeli és európai szövetségesét arra, hogy megadják a szíriaiaknak a sorsuk eldöntéséhez és a vezetőjük megválasztásához való jogot.

Az al-Hayat londoni székhelyű pánarab lap csütörtökön közölte: John Kerry amerikai külügyminiszter több arab országgal tudatta, hogy az Egyesült Államok és Oroszország megállapodásra jutott a szíriai békefolyamat jövőjétől, beleértve azt is, hogy Aszad a rendezés egy meg nem határozott szakaszában külföldre távozik majd.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »