Látványos robbanásokat ígérnek 20-ára

Látványos robbanásokat ígérnek 20-ára

Budapesten már telepítik az augusztus 20-ai tűzijátékokat. A csaknem félórás tüzes látványosság rakétáit idén nemcsak a Citadelláról, hanem az Erzsébet híd északi járdájáról is lövik majd.

Hamarosan valamennyi csatlakozó és a töltet a helyére kerül a Citadellán az augusztus 20-ai tűzijáték előtt. A közbeszerzésen nyertes cég szakemberei látványos robbanásokat ígérnek. „A 21 ezer effektnek, amit a közönség láthat az 5300 fellövésből, ezeknek az egynegyede lesz itt telepítve a Citadellán. A kisebb, színes, látványosabbak a hidakon és a Dunán álló pontonokon, de a nagyobbak erre, a legbiztonságosabb helyszínre lettek telepítve” – közölte Lupsány István, a Pyro-1 Kft. ügyvezető igazgatója.

A pirotechnikusok folyamatosan egyeztetnek a hatóságokkal, hogyha szükséges, azonnal intézkedni tudjanak.

A nemzeti rendezvényszervező hivatal főigazgatója a Hír TV kérdésére azt mondta, az operatív törzs már július óta nyomon követi az augusztus 20-ai rendezvények előkészítését. „Folyamatosan figyelemmel kísérik az események szervezését, akárcsak, hogy mikor és hogyan telepítenek a tűzijáték pirotechnikusai. A rendezvény napján, augusztus 20-án reggel 7-től várhatóan este 11 óráig, ha történik valami, akkor addig, ameddig szükséges, folyamatosan üléseznek” – nyilatkozta Szabó László, a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója.

A tűzijáték a hagyományoknak megfelelően 21 órakor kezdődik, 25 percig tart majd. A szakemberek szerint a Duna pesti oldaláról lesz a leglátványosabb.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »