Lattmann: Felesleges az újabb kerítés

A népszavazásnak semmilyen jogi következménye nem lesz, de ezt követően a magyar Országgyűlés hozhat egy olyan törvényt, amely ha nem lesz összhangban az uniós normákkal, valóban kötelezettségszegési eljárás indulhat hazánkkal szemben – erről a nemzetközi jogász beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

Lattmann Tamás hozzátette: felesleges tízmilliárdokat költeni egy újabb kerítésre, mikor az ország egy évben 8 milliárd forintot költ összesen a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalra. „Nehéz elképzelni, hogy a menekültek megnövekvő száma fizikai megterhelést jelentene a kerítésnek, ezért kell egy nagyobb és erősebb kerítést építeni, tehát ez egy politikai kommunikációban jól hangzó mondat, de a valósághoz nem sok köze van. Ugyanazok a jogi problémák, amik a mostani kerítéssel, és az egész határhelyzettel kapcsolatban megfogalmazódtak, a magyar jogszabályokkal kapcsolatban megfogalmazódtak, azokat ez az új kerítés véleményem szerint nem fogja érinteni. Ezeket a problémákat a most meglévő határőrizeti rendszer mellett is kezelni kell. Egy második kerítés, egy nagyobb kerítés, egy magasabb kerítés ezt nem fogja megváltoztatni” – jelentette ki a nemzetközi jogász.

Tekintse meg a Lattmann Tamással készült teljes beszélgetést:

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be pénteken reggel, hogy újabb kerítéssort épít a kormány a magyar–szerb határon. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »