Látták a robbantót a Népligetnél

Már olyan tanú is jelentkezett a nyomozóknál, aki a Népliget közelében látta a Teréz körúti robbantót – tudta meg lapunk ügyészségi forrásokból. A bejelentő információink szerint azután kereste fel a rendőrséget, hogy hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) új fényképeket tett közzé az elkövetőről. A hatóságok közlése szerint a robbantó a helyszíntől egészen a Népligetig gyalogolt.

Az odavezető úton egyszer át is öltözött.

Nagy Andrea, a KNYF szóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy már több mint 870 lakossági bejelentés érkezett a hatóságokhoz az elkövetővel és a bűncselekménnyel kapcsolatban. A nyomozás érdekeire hivatkozva viszont nem kommentálta azt az értesülésünket, hogy olyan tanú is jelentkezett, aki a hét elején kiadott fényképek alapján ismert rá az elkövető ruházatára.

Az ügyészség továbbra is várja annak a férfinak a jelentkezését, aki a merénylet előtt nem sokkal a Dob utcai Queen’s Court Hotelben és a Rebo bárban járt. Úgy sejtik, ő további részletekkel segíthetné a nyomozást.

Még mindig keresik azt a kerékpárost is, aki a robbantásról közzétett videofelvételeken látható, és pillanatokkal a támadás előtt járt a helyszínen. Emellett a nyomozók kérik, hogy aki felismeri az elkövetőt, hollétéről vagy a ruházatáról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a rendőrségnél vagy az ügyészségnél.

A detonációban súlyosan megsérült két rendőrről úgy tudjuk, hogy állapotuk folyamatosan javul. A hatóságok az elmúlt napokban ismét kikérdezték őket.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 10. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »