„Látszatbéremelés” a kafetéria-átalakítás

Az LMP frakcióvezető-helyettese a béren kívüli juttatások szélesebb körű felhasználhatóságát szorgalmazza, bírálva a kormányzatot, amely a jövő évi adótörvényekben szűkítette a lehetőségeket. Schmuck Erzsébet szerint a kabinet hiába mutogat az unióra, mert az átalakítás csupán a „látszatbéremelést” szolgálja.

A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: nem az Európai Unió kötelezettségszegési eljárása miatt kellett szűkíteni a kafetéria felhasználhatóságát, mivel a közösség csak a Szép és Erzsébet-kártyák kibocsátásának állami monopolizálását kifogásolta.

Jövőre mégis csupán készpénzben kapható vagy turisztikai célra használható a forrás, egyebek közt iskolakezdési kiadásokra, önkéntes pénztári befizetésekre, kulturális kiadásokra vagy sportolásra nem, holott ezek mind társadalmilag hasznos kiadások – szögezte le.

Mehessen ingatlanra is

Kijelentette: az LMP továbbra is többkulcsos adórendszert és valódi béremelést követel. A Szép kártyán összegyűlt források több éven át tartó felhasználhatóságát is lehetővé tenné, s a párt azt is kezdeményezte – hiába –, hogy a lakásvásárlási támogatás lehetősége a jövőben a közszférában is meglegyen a béren kívüli juttatás terhére, mondta Schmuck Erzsébet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »