László Petra díjat vett át – szinte mindenki eltitkolta, de a zsidó bloggerek jól leleplezték

László Petra díjat vett át – szinte mindenki eltitkolta, de a zsidó bloggerek jól leleplezték

"Az N1TV egykori operatőre a tavaly szeptemberi röszkei menekültrugdosás után teljesen eltűnt a nyilvánosság elől: László Petrát kirúgták, interjút nem adott, állítólag el is költözött családjával addigi otthonukból. Olvasónk szúrta ki, hogy egy év után ismét a nyilvánosság elé lépett László, díjat vett át a tizenhatodik Lakiteleki Filmszemlén" – írja a 444.

Többek közt a népfőiskola alapítója, az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor gratulált neki személyesen a Nemzetidegenek című film különdíjához, ami

 • a Magyar Művészeti Akadémia 500 ezer forintos,
 • a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum 100 ezer forintos,
 • a Magyar Idők 100 ezer forintos,
 • az ECHO Televízió és a Magyar Hírlap különdíját,
 • valamint a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium és a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 25-25 ezer forintos
 • felajánlását tartalmazza. A 32 tagú zsűri elnöke egyébként Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a nemzet művésze volt.
 • Több mint fura, de csak a Bács-Kiskun megyei napilap, a Petőfi Népe pénteki nyomtatott változatában nevezték meg a díjátvevőt mint a film szerkesztőjét – állapítják meg 444-ék.

  Az eseményről szintén beszámolt az EchoTV, illetve a közmédia is, de egyik sem tartotta fontosnak, hogy közölje a nézőkkel, hogy kit láthatnak a pódiumon.

  //coub.com/embed/fkkml?muted=false&autostart=false&originalSize=false&startWithHD=false

  A Nemzetidegenek című dokumentumfilmet nem László Petra, hanem László Gábor jegyzi. A Port.hu-n található leírás szerint a rendező, az operatőr, a forgatókönyvíró egyaránt László Gábor volt. A 32 perces alkotás a rendszer ellen szervezkedő, majd elárult és letartóztatott Herhoff Györgyről szól, aki Nagy Imrétől 1956-ban kapott amnesztiát. A forradalom kitörésekor hiába kérleli családja, hogy meneküljenek a Németországban élő rokonokhoz, fegyvert fog inkább és harcol, a Vérmezőn halálos lövést kap.

  A film forgatókönyvének elkészítése az 1956-os emlékév keretében kiírt Zsigmond Vilmos pályázaton egymillió forintos támogatást kapott.

  A dokumentumfilmet szombaton 16.20-kor sugározza a DunaTV.

  Itt a film plakátja, amin László Petra, a Petőfi Népe cikkéhez hasonlóan, szerkesztőként van feltüntetve. A plakát alján az ’56-os emlékbizottság támogatása mellett a Magyar Művészeti Akadémia logója is szerepel:  még tavasszal írt ki az MMA fiataloknak pályázatot ’56-os témakörben, a film szinopszisa ezen nyerte el a második helyet és az azzal járó bruttó 750 ezer forintot.

  Korábban írtuk: Azt hittük, tehetségének köszönheti sikerét, de csendben megváltak a László Petra mellett hasra vágódó szír fociedzőtől


  Forrás:kuruc.info
  Tovább a cikkre »