Lassan tarthatatlan a migráns helyzet Görögországban

Görögország a héten 14 újabb befogadóközpontot nyit meg a menekülteknek és a migránsoknak – jelentette hétfőn a Kathimerini című görög napilap a kormány válságstábjára hivatkozva. Összesen 17 400 embert tudnak majd elhelyezni ezekben a táborokban. Jövő héten egy úgynevezett hot spot, vagyis egy európai uniós üzemeltetésű, menekülteket regisztráló központ megnyitása is várható.

A kép illusztráció / forrás: nethir.com

A válságstáb adatai szerint körülbelül 33 320 menekült és migráns van most Görögországban, a vöröskereszt azonban úgy becsüli, hogy az 50 ezret is meghaladja ez a szám. A görög szigeteken, Athénban valamint Szalonikiben működő regisztrációs központok és menekülttáborok azonban csak mindössze 17 ezer embert képesek befogadni.

A legtöbben, több mint 13 ezer ember a görög-macedón határon, Idomeni közelében tartózkodik. A görög média azt jelentette, hogy a határon várakozók nem akarnak az ország távoli részein felállított táborokba menni, mert attól tartanak, hogy időközben megnyitják a határt, és lemaradnak a továbbutazásról.

Közben a macedón hatóságok vasárnap újabb korlátozást vezettek be az országba Görögország felől belépni akaró migránsokkal szemben: csak azokat engedik be, akik háborús városból érkeznek.

 

MTI

The post Lassan tarthatatlan a migráns helyzet Görögországban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »