Lassan csak kiderül, doppingolt-e Bolt Pekingben

Egybehangzó helyi sajtóhírek szerint egy aranyérmes jamaikai sportoló is lebukott a 2008-as pekingi olimpia doppingmintáinak újraelemzése során, nevet azonban egyelőre nem közöltek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bő két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív, közülük 14 orosz.

Jamaika hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett a kínai fővárosban, mindet atlétikában. A sprintersztár Usain Bolt egyedül három elsőséget gyűjtött, 100-on, 200-on és a váltó tagjaként, utóbbi versenyben Michael Fraterrel, Nesta Carterrel és Asafa Powell-lel – a volt világcsúcstartó Powell 2013-ban pozitív tesztet produkált. Rajtuk kívül még a női 100 méteren győztes Shelly-Ann Fraser, a 200-on első Veronica Campbell-Brown és a 400 gáton aranyérmes Melanie Walker nyert aranyérmet a szigetországnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »