Lapít a Fidesz a János Kórház ügyében

A Jobbik felháborítónak tartja a kormány eddig kiszivárogtatott döntéseit a Szent János Kórház sorsával kapcsolatban, ám még inkább megengedhetetlen, hogy bizonytalanságban tartja a lakosságot és az ott dolgozókat a jövőjükkel kapcsolatban! – fogalmazott közleményében Szanszló Adrienn, a Jobbik Budapest 4. választókerületi elnöke.

Az elmúlt egy hét során Magyarország legnagyobb ellenzéki pártja megkezdte aláírásgyűjtési akcióját a kórház felújítása és a XXI. század feltételeinek megfelelő korszerűsítése érdekében.

Ez pozitív fogadtatásra lelt a lakosság részéről, hiszen ezres számban írják alá gyűjtőívünket – írta a politikus.

“Véleményünk szerint megengedhetetlen, hogy egy ilyen regionálisan és infrastrukturálisan központban elhelyezkedő budai egészségügyi intézményt felszámoljanak, hiszen a II. és XII. kerületen kívül számos más budapesti kerület ellátásának bizonyos területei a János Kórház feladatkörébe tartoznak, továbbá a Pest megyei agglomeráció számos települése is Zsámbéktól Nagykovácsiig, Budakeszitől Solymárig. Az itt élő emberektől, akiknek jó része idős, gyermekes vagy mozgásában egészségügyi állapota miatt korlátozott, nem várhatja el a kormány, hogy új döntése alapján a jóval messzebb található Etele térre utazzanak”.

Szaniszló értékelése szerint vélhetően a döntésről a Fideszen belül is eltérőek a vélemények, hiszen néhány nappal ezelőtt Tarlós István, Budapest főpolgármestere is egyet nem értését fejezte ki a János Kórház leépítésével kapcsolatban.

Tarlós Istvánon kívül a Jobbik az egyetlen politikai erő, aki felmérte, milyen súlyos következményekkel járna az ellátási körzethez tartozó lakóknak a kórház aktív ellátásának megszüntetése és az épületek magukra hagyása. Ezzel szemben a két érintett budai kerület fideszes polgármesterei, Pokorni Zoltán (XII. kerület) és Láng Zsolt (II. kerület), mélyen hallgatnak az ügyben, pedig a lakosság kormányzati döntéssel ellentétes véleménye hozzájuk is el kellett már jusson.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »