Lángokban áll Izrael

Országszerte tüzek törtek ki a rendkívüli hőség miatt Izraelben – írja a zsidó állam közszolgálati rádiójának vasárnapi híre nyomán az MTI. A közel negyven fokos hőség és a szárazság okozta tüzekkel birkóztak vasárnap az izraeli tűzoltók az egész ország területén.

Magyar Menedék - Sitchin

Izrael féli részén Asdód térségében tizenhat tűzoltó egység tudta csak repülőgépekkel közösen megfékezni a kitört tüzet, északon pedig egy haifai lakónegyednél hat csoport tudott együtt úrrá lenni a lángokon. Az ország közepén, Bét Semesnél is a légi eszközöket kellett bevetni a tűzoltáshoz Többfelé utakat zártak le a gyorsan terjedő lángok miatt, Abu Gosnál pedig egy óvoda mellett keletkezett tűz, és ezért elszállították onnan a gyerekeket.

Izrael különböző településein harminchéttől negyvenöt fokig terjedő hőmérsékletekre számítanak vasárnap, és a meteorológusok a következő két napra sem ígérnek lehűlést, csak keddtől remélhető a hőmérséklet csökkenése.
Áprilisban az ország több településén a valaha mért legmagasabb hőmérsékleti értékeket rögzítették, amit május jelenlegi napjaiban egy szokatlanul hosszú, öt napos hőhullám követ.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »