Lakóinak többsége szerint Ausztria rossz irányban halad – a multikultúra-ellenesség itt is trol

Az osztrákok mintegy 70 százaléka szerint országuk rossz irányban halad, nagyjából 40 százalék idő előtt megtartaná a 2018-ban esedékes parlamenti választást – derült ki a Der Standard című osztrák lap által hétfőn bemutatott felmérésből. Leginkább az ország keleti felén lakók, a szabadságpárti szavazók és a nők elégedetlenek.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az ország helyzetét jellemzően a néppárti szavazók látják pozitívan. A linzi Market Institut közvélemény-kutató által végzett felmérés szerint – a 40 százalék támogatóval szemben – a válaszadók 55 százaléka nem támogatja az előre hozott választást.

A hétfőn közzétett felmérésből az is kiderül, hogy jelenleg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a legnépszerűbb, a választók 34 százaléka szavazna rá. Az ellenzéki párt vezetője, Heinz-Christian Strache 23 százalékos támogatottsággal bír.

A felmérést végző intézet vezetője, Werner Beutelmeyer arra figyelmeztetett, hogy a közvélemény-kutatást nem szabad választási eredményként kezelni, hiszen jelenleg nincsen választási kampány, amely jelentősen befolyásolja a közhangulatot is.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »