Lakóházat akarnak építeni a kelet-ukrajnai menekültek számára Ungváron

Egy ötemeletes lakóépületet akarnak építeni a terrorellenes műveletek (ATO) területéről elmenekült személyek számára Ungváron.

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron egy régi kazánház helyén az ATO területéről elmenekült lakosok számára egy 38 lakásból álló 5 emeletes lakóházat akarnak építeni. A helyi vezetés támogatta ezt a kezdeményezést – számol be az UA-Reporter.

Ungvár az egyik olyan város, amely elutasította a központi fűtést. Mivel nincs központi fűtés, a kazánházak nincsenek karban tartva. Mi ebben lehetőséget láttuk, hogy a régi kazánház helyén egy lakóépületet építsük a menekültek számára – mondta Konsztantin Blazsevics, a Kárpátalja-Donbász elnevezésű szervezet elnöke.

A menekültek az egyik kazánház helyére egy ötemeletes lakóépületet terveznek építeni, melynek magassága azért nem lehet nagyobb, mert a megyében nagy a szeizmikus aktivitás, valamint a terület is korlátozott. Emiatt mindössze 38 lakás lesz az épületben. Egy köbméter nagyságú terület 400-450 dollárba fog kerülni.

A tervezett épület energiatakarékos lenne, napelemekkel, hőszivattyúkkal, és egyéb energia-hatékony technológiával lenne felszerelve.

Jelenleg a tervezet arra vár, hogy az ungvári vezetés megtárgyalja. A telek okmányai, valamint az építési engedély még nincs készen. Ezen kívül, a menekültek keresik a finanszírozókat is.

Konsztantin Blazsevics megjegyezte, hogy mára közel ezer menekültcsalád él Ungváron.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›UngvárCímkék: kelet-ukrajnai menekültek, Ungvár, lakóház, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »