Lákátosra vérdíjat tűzött ki az alvilág

A magyar kriminalisztika egyik legfontosabb koronatanúja lehet Kisbandi, vagyis Lakatos András. Az alvilág pénztárosaként is ismert férfiról jó ideig azt tartották, hogy meggyilkolták, mert túl sokat tudott, nemrégiben azonban kiderült, hogy Dél-Amerikában bujkált, ahol azután el is fogták. Lakatos élete azóta gyakorlatilag folyamatos veszélyben van: ő az a férfi, aki olyan dolgokat tudhat a 90-es évek hazai gengsztereiről, amik miatt egyikük sem lehet nyugodt.

Magyar Menedék - Badiny

Éppen ezért a zsaruk most hímes tojásként vigyáznak kiadatási őrizetében Kisbandira.

A Blikk információi szerint a férfit tavaly áprilisi elfogása óta már meglátogatták a magyar hatóságok emberei, akikkel több értékes információt meg is osztott. Legfőképpen a 90-es évek második felében történt, eddig fel nem derített gyilkosságok érdekelték a hatóságot.

A Blikk által megkérdezett egykori gyilkossági nyomozó szerint minimum fél tucat olyan emberölés van, amelynek áldozatai köthetők az akkori éjszakai élet szereplőihez, többek között a nemrégiben az Aranykéz utcai robbantással és Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban elítélt P. Tamás neve is felmerült.

– Ugyanakkor nem elsősorban róla szól a mostani nyomozássorozat, a vele szövetségre lépő személyekről van szó. Hiszen kéz kezet mos alapon iktatták ki egymás ellenlába­sait – fejtette ki a nyugállományú rendőrtiszt. Információink szerint komoly összeget ér most a koronatanúvá előlépő Lakatos feje, vérdíjat fizetne érte az alvilág, így gondoskodni kell a biztonságáról.

A férfit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság körözése alapján adják ki Magyarországnak, de ha együttműködik a hatóságokkal, feltehetőleg mentesül a felelősségre vonás alól. Eredetileg azért keresték, mert egy több százmillió forintos csalás egyik főkolomposaként kamionsofőrökkel együttműködve lopott el nagy értékű árukészleteket, amelyeket később eladott.

Blikk


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »