Lakásokat biztosít dolgozóinak a Mercedes

Lakásokat biztosít dolgozóinak a Mercedes

Kedvezményes bérlakásokkal segíti dolgozóit a Mercedes kecskeméti autógyára. A most felújított negyven összkomfortos lakásba alkalmazottak és családtagjaik költözhetnek be. A lakások bérleti díjának felét az autógyár fizeti.

Birtokba vette új bérlakását a Kárpáti család. Lívia eddig hatvan kilométerről ingázott mindennap, hogy eljusson az autógyárba. „Most, hogy összeházasodtunk, mind a kettőnknek onnan kellett volna, mert ott lett volna megoldva a lakhatásunk, és mindenképpen ide kellett volna jönnünk. Vagy albérletbe, vagy a páromnak ingáznia, ami olyan egy-másfél óra naponta, oda-vissza három óra. Anyagilag is elég jelentős veszteség lett volna, és kevesebb időt tudott volna tölteni a családjával” – magyarázta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. dolgozója.

Az autógyár a lakásprogrammal alkalmazottai elkötelezettségét is erősítené. „Harmincnégy kisebb, 43 négyzetméteres lakás és hat, egyenként 51 négyzetméteres, összkomfortos, központi fűtéses, beépített konyhával ellátott lakás bérlésére írtunk ki pályázatot a dolgozóink között. Csaknem százan jelentkeztek rá. A kiválasztásnál a vállalatnál dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát vettük figyelembe. Fontos szempont volt, ha valaki egyedül neveli a gyermekét” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető elnöke.

A város polgármestere szerint az autógyártó lakásprogramja országos szinten is jó példa lehet. A kormány ugyanis a napokban nyújtotta be a munkaerő-mobilitást ösztönző adócsökkentő csomagot, amellyel a vállalatok és a munkavállalók kilencmilliárd forintnyi támogatást kaphatnak. „A projektben az a nagyszerű, hogy már egy olyan követ is megmozdítottunk, amely a parlamentnek az asztalán hever jelen pillanatban. Az adótörvények módosításában találhatunk egy olyan javaslatot, amely a mobilitási célú lakástámogatási kedvezményre nyújt lehetőséget a vállalati szférának” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Az autógyár dolgozói a piaci ár feléért bérelhetik a lakásokat – azaz havonta 21-25 ezer forintot fizetnek. A bérleti díj fennmaradó részét a Mercedes fizeti ki az önkormányzatnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »