Lajkó Félixet a legnagyobb világsztárok díjazták

Lajkó Félixet a legnagyobb világsztárok díjazták

Lajkó Félix az egyik legjelentősebb amerikai nemzetközi dalszerző versenyen, az International Songwriting Competion pályázatán második díjat nyert A Madárnak című videóval. A zsűriben olyan neves művészek döntöttek a 18 ezernél is több beküldött pályaműről, mint Pat Metheny és Tom Waits.

A 2015-ös versenyre összesen mintegy 18 500 nevezés érkezett több mint 150 országból. Az International Songwriting Competition zsűrijében ott volt többek között Kesha, Pat Metheny, Lorde, Bill Withers, Danilo Pérez, Joy Williams, Sean Paul, az Afro Celt Sound System és Tom Waits is.

A Madárnak Lajkó Félix első hivatalos klipje, melyet a lillafüredi tavon vettek fel Brasnyó Antallal. A felvétel különlegessége, hogy a dalt élő hanggal rögzítette az Anormal Sessions csapata Vandad Kashefi rendezésében. Lajkó Félix legközelebb június 2-án a Zsidó Művészeti Napokon, az Uránia Nemzeti Filmszínházban lép fel, majd június 10-én a Pécsi Kodály Központban a POSZT keretében ad koncertet, június 12-én pedig Belgrádban mutatja be virtuozitását.

A nemzetközi verseny Zenei videók kategóriájának nyertese az ausztrál Flight Facilities lett a Clair De Lune című videóval. A verseny fődíját az amerikai Skrizzly Adams nyerte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »